Звезди от шоубизнеса се включиха в протестите срещу Тръмп в Ню Йорк

Звезди от шоубизнеса се включиха в протестите срещу Тръмп в Ню Йорк
Източник: Новини
A A+ A++ A

В Ню Йорк беше организиран протест срещу встъпването в длъжност на Доналд Тръмп. Множество знаменитости също присъстваха и изказаха мнението си, предаде БНТ.

Хиляди се събраха пред международния хотел на Доналд Тръмп и пред кулата Тръмп в Ню Йорк, за да протестират срещу новият президент на Съединените щати.

Политици, активисти и Холивудски звезди бяха сред почетните гости, а много от тях положиха речи, в които открито изразиха позицията си. 

"Не ме интересува къде ходи. Просто никога не съм си и помислял, че ще отиде във Вашингтон. Той е лош пример за тази държава, за този град. Избраният за президент каза, че нашата държава е сметището на света. Сериозно ли? Тези сгушени маси, копнеещи да дишат свободен въздух, изградиха нашата държава и нашата кръв, на този силен, разнообразен и красив Ню Йорк", каза актьорът Робърт де Ниро.

Много от опонентите на Тръмп бяха разгневени от коментарите на бизнесмена спрямо жените, нелегалните имигранти и мюсюлманите. Най-проблемни са желанията му да анулира здравната реформа "Обамакеър" и да построи стена на границата в Мексико. 

"През 1951 година, майка ми мигрира тук от Шотландия. Аз съм първо поколение. Освен ако не си от индиански произход, семейството ти е от друга държава. Ние сме нация на имигранти. Всяка имигрантска вълна се е изправяла пред дискриминация. Днес, ние стоим заедно с всички имигранти", допълни актрисата Джулиан Мур.

Полицията и органите по сигурността многократно обещаха да гарантират на протестиращите тяхното конституционно право на свободна реч и мирно събрание.

#Ню Йорк #Доналд Тръмп #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »