В Шумен наградиха 14 души, помагали като доброволци след експлозията в Хитрино

В Шумен наградиха 14 души, помагали като доброволци след експлозията в Хитрино
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Кметът на Шумен Любомир Христов връчи благодарствени грамоти на 14 души от Доброволното общинско формирование участвали във възстановителните работи в село Хитрино след тежката влакова катастрофа на 10 декември, пише Труд.

Той им благодари за действията в кризисна ситуация. Градоначалникът на Шумен и двамата ръководители на формированието Красимир Косев и Дилян Узунски бяха във взривеното село от първия ден на бедствието. След като от мястото беше изтеглена последната опасна цистерна, там първи влязоха останалите доброволци от Шумен. После ги последваха техни колеги от други общини – Никола Козлево, Нови пазар, Венец, Каспичан, Велики Преслав.

В четвъртък грамотите бяха връчени пред ст.комисар Красимир Шотаров, директор „Оперативна дейност“ в Главна дирекция пожарна безопасност, който заяви, че на тези структури и занапред ще се разчита много. „Тези хора заслужават, техният труд е изключително важен, а остава незабелязан, съсредоточаваме се върху професионалните структури“, отбеляза Шотаров и пожела по-малко усилия в такива дейности през 2017 г.

Председателят на Националната асоциация на доброволците Иван Видоловски връчи плакет на сдружението на кмета Христов с благодарност за поддържаното формирование. „Показаният професионализъм и усилия са гаранция за постигане на безопасна среда за жителите на община Шумен“, пише в поздравителния адрес.

Областният управител Донка Иванова също благодари за бързата реакция и отговорност на шуменците. На срещата присъстваха шефът на пожарната Иван Иванов, на районната противопожарна служба Красимир Колев, шефът на ОДМВР Ялчън Расим и на РУ-Шумен Илиян Илиев.

#Любомир Христов #Хитрино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"