Спасиха трима души от затрупания от лавина хотел в Италия

Спасиха трима души от затрупания от лавина хотел в Италия
Източник: bTV
A A+ A++ A

Лавина затрупа хотел в Централна Италия. Предполага се, че около 30 души може да са загинали. Спасителните операции продължават, но работата им е затрудена заради лошото време и затрупаните със сняг пътища. Засега има спасени трима души, информира БНТ, цитирана от Труд.

Това е останало от 3-етажния Ригопиано- 4-звезден спа хотел край град Фариндола в провинция Абруцо. Лавината го затрупала през нощта. Предполага се, че по това време в сградата е имало около 20 гости и 7 души персонал.

Спасителите тръгнали веднага, но със ски, тъй като пътищата към хотела били блокирани от огромни преспи. Край хотела те открили тялото на мъж. По-късно успели да извадят живи трима души.

Единият оцелял разказал, че двете му деца и съпругата му останали под снега. Италиански медии съобщават, че някои от гостите успели да изпратят съобщения след като лавината затрупала хотела. От часове близките им отчаяно изпращат съобщения и звънят. Но без резултат.

Вътре в хотела, операцията също е много сложна. Част от покрива на сградата се е срутил. Спасителите трябва да разравят снега от помещенията. Вчера в района бяха регистрирани 4 силни земетресения. Вторичните трусове продължили и през нощта. Един човек е загинал при земните трусове, друг се води в неизвестност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »