Крайнодясната Льо Пен е фаворит за първи тур във Франция

Крайнодясната Льо Пен е фаворит за първи тур във Франция
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Евентуалният кандидат на Социалистическата партия за президентските избори във Франция изостава много от четиримата си основни съперници, сочат данни от ново социологическо проучване, публикувани днес на уебсайта на вестник "Монд" и цитирани от Ройтерс, съобщи БТА.

Според анкетата на Центъра за политически изследвания Севипоф водачката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен е фаворит за спечелване на първия тур с резултат между 25 и 26 на сто. Следват консерваторът Франсоа Фийон с 23-25 процента и независимият кандидат Еманюел Макрон с възможен резултат не под 17 и над 20 на сто от гласовете. Четвъртото място заема Жан-Люк Меланшон от Лявата партия, който може да разчита на 14-15 процента. Тримата водещи претенденти за номинацията на социалистите изостават от Меланшон с от 5 до 7 пункта, пише 24 часа.

Всички тези прогнози варират според това кой ще спечели вътрешните избори в Социалистическата партия и дали центристът Франсоа Байру ще се кандидатира, или не, пише "Монд". Първият тур от вътрешнопартийните избори на френските социалисти ще се състои в неделя с участието на експремиера Манюел Валс, бившия министър на икономиката Арно Монтбур и ексминистъра на образованието Беноа Амон. На балотажа на 29 януари ще се явят първите двама класирани на първия.

#Франция #Беноа Амон #Марин Льо Пен #Франсоа Фийон #Еманюел Макрон #Жан-Люк Меланшон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"