В Албания арестуваха учителка, разпространявала идеите на ИД

В Албания арестуваха учителка, разпространявала идеите на ИД
Източник: On-Line
A A+ A++ A

Албанската полиция заяви днес, че е арестувала учителка заради изявления, изразяващи подкрепа към терористичната организация "Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Учителката, чието име не се посочва, в момента е на разпит в антитерористичната служба в столицата Тирана. Снощи частната телевизия ТеВеКлан излъчи запис, показващ как учителката казва на учениците си в мюсюлманско училище в град Шкодра, на 120 километра северно от Тирана, че "Ислямска държава" "са добри хора, но държавата иска да се бори срещу тях", пише 24 часа.

Тя описала "Ислямска държава" като "мюсюлманска организация, защитаваща мюсюлманското население на Сирия, Палестина или Египет". Телевизионният канал не уточни кой е направил видеозаписа, а само посочи, че той е бил направен преди известно време. Албанската мюсюлманска общност, която отговаря за училището в Шкодра, реагира веднага, като заяви, че думите на учителката не съответстват на официалната линия на учебното заведение. Персоналът на училището "единодушно се дистанцира от учителката", която временно замествала друг учител.


#ислямска държава #учителка #Египет #Сирия #Палестина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »