Психично болен удуши баща си в Стара Загора, намериха го полугол да крещи пред блока

Психично болен удуши баща си в Стара Загора, намериха го полугол да крещи пред блока
Източник: Memoria
A A+ A++ A

Полугол мъж с кръв по тялото изумил патрулиращи в сряда сутринта полицаи в старозагорския квартал "Железник", като се приближил към тях в снега и се разкрещял, че вечерта е убил баща си, пише 24 часа.

Полицейска проверка намясто потвърдила, че мъжът казва истината - в апартамент на улица "Иван Пашинов" бил открит трупът на 89-годишния Слави Тодоров от село Гранит, община Братя Даскалови. По-късно станало ясно, че дядото е удушен от 57-годишния си син Румен, който след това направил опит да се самоубие, но само успял да се самонарани с нож. Полицията съобщи днес за произшествието.

От там уточниха, че след преглед при психиатри Румен е настанен в най-голямата у нас психиатрична болница - тази в Раднево, по тяхна препоръка. Тепърва от там ще установят историята на заболяването му и дали мъжът е в състояние да понесе съдебна отговорност за стореното. Убитият Слави Тодоров живеел през лятото в Гранит, но зимно време прекарвал при сина си в Стара Загора. На младини работел като дърводелец, на стари години се занимавал с пчеларство. Бил един от най-възрастните в Гранит.

За него в селото казаха, че бил кротък човек, но не са изненадани от постъпката на сина му. В Гранит разказват, че Румен дошъл в селото преди Коледа и създал проблеми, като изхвърлил всичката покъщнина от бащината си къща на двора. Влязал в пререкание с продавачка от местния магазин, а след това вдигнал на крак и полицията, като обявил, че пристигнал в Гранит с лек автомобил, който не знае къде е и се наложило униформените да го издирят. Мъжът имал шофьорска книжка, дори преди време бил хванат да кара кола в пияно състояние.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"