Съдът отхвърли жалбата на Тотев срещу паричната гаранция

Съдът отхвърли жалбата на Тотев срещу паричната гаранция
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Пловдивския окръжен съд потвърди в четвъртък постановлението на Софийска градска прокуратура (СГП) за привличането на кмета на Пловдив Иван Тотев като обвиняем в частта, в която му е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 20 000 лв., вносима в 5-дневен срок. Делото е образувано, след като на 18 януари (сряда) по факс от СГП е изпратена жалбата на защитника на Тотев адвокат Красимир Елдъров срещу размера на гаранцията, пише Труд.

Пловдивският окръжен съд намира, че жалбата е неоснователна, извършеното тежко умишлено престъпление е с висока степен на обществена опасност, а събраните доказателства сочат наличието на обосновано предположение, че именно обвиняемият Тотев е извършил деянието, в което е обвинен. Доводите на защитата, че при определяне на размера на паричната гаранция не е изследвано имотното състояние на обвиняемия са неоснователни, а твърденията за получаваното брутно трудово възнаграждение не е подкрепено с доказателства и не изчерпва въпроса за имотното състояние на обвиняемия, поради което и не опровергава възможността да се изплати така определения размер на паричната гаранция. Определението на Пловдивския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

В същото време в защита на кмета на Пловдив и свой градски лидер Иван Тотев застана групата общински съветници на ПП ГЕРБ в местния парламент под тепетата.

„В последните дни сме свидетели на безпрецедентен опит на някои политически сили да се дискредитира успешното управление на Пловдив през последните 5 години. Използвайки пропагандни прийоми, характерни за минали мракобесни времена, в партийни централи се дават пресконференции, на които в публичното пространство се пускат лъжа след лъжа с цел да се манипулира общественото мнение. С наближаването на парламентарните избори определени партии започват да лансират в публичното пространство целенасочени внушения с цел да повлияят на вота на избирателите“, се казва в декларацията, прочетена на първата за 2017 г. сесия на ОбС-Пловдив.

„Гордеем се с тези изминали пет години, през които пред очите ни се случва новото Възраждането на Пловдив. Градът излезе от дъното на класациите и спечели престижни национални и международни отличия. Успехите са навсякъде. Пловдив гледа уверено напред. Пловдив се превърна в символ на промяната и развитието. Всичко стана с програмата за управление и визията на избрания за втори мандат кмет на Пловдив Иван Тотев, за когото заявяваме категоричната си и пълна подкрепа“, декларираха още от ПП ГЕРБ-Пловдив.

#СГП #ГЕРБ #Иван Тотев #политически

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"