205 бездомници са потърсили помощ в кризисния център в "Захарна фабрика" тази нощ

205 бездомници са потърсили помощ в кризисния център в "Захарна фабрика" тази нощ
Източник: Dnes.bg
A A+ A++ A

205 бездомни са потърсили подслон в кризисния център за настаняване в столичния квартал „Захарна фабрика“ тази нощ, съобщи управителят на центъра Драгослава Лунджова, цитирана от „Фокус“. По думите й въпреки капацитета от 170 места, в центъра имат готовност с 50 походни легла, както и да настаняват хора в други общински структури, пише Труд.

„Има тенденция броят на хората да се запазва, но имаме готовност – освен с 50-те походни легла, хората да бъдат настанявани и в общински болници. Става въпрос за лицата, които имат нужда. Няма да оставим никого на улицата. Почти всички имат някакъв проблем, да живееш на улицата не е лесно. Получаваме помощ не само от бюджета на Столичната община, който – трябва да подчертая – е много голям за този тип услуги. Получаваме помощ и от неправителствени организации, както и от частни фирми“, каза още Драгослава Лунджова.

Тя обясни, че често хората отказват да бъдат настанени в кризисните центрове, но се запазва тенденцията все повече граждани да подават сигнали за бездомници в столицата. „Подслон търсят предимно мъже, а възрастта на постъпващите в центъра в „Захарна фабрика“ варира от 18 до 86 години“, допълни Лунджова.

#Драгослава Лунджова #болници #Захарна фабрика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"