Бъчварова: Тази вечер ще стане ясно дали гръцките фермери ще блокират "Кулата"

Бъчварова: Тази вечер ще стане ясно дали гръцките фермери ще блокират "Кулата"
Източник: www.marica.bg
A A+ A++ A

"Тази вечер до 19 ч. ще имаме яснота дали гръцките фермери ще блокират ГКПП Кулата. В непрекъснат диалог съм с гръцкия си колега. Имаме готовност да не допуснем или ограничим отрицателния ефект от евентуално блокиране на границата", каза вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова в Благоевград, пише 24 часа.

Тя, заедно с директорите на Главните дирекции "Гранична полиция" и "Национална полиция" - гл. комисар Светлан Кичиков и гл. комисар Христо Терзийски, извършиха оглед на трасето и обсъдиха с ръководството на ГКПП  Кулата плановете за организация на движението и преминаването при евентуално осъществяване на намеренията за блокада от страна на гръцките фермери. Целта е да бъдат предприети всички възможни превантивни действия в рамките на правомощията на българските гранични власти.

МВР поддържа постоянен контакт с гръцките власти за изпреварваща информация за евентуални протестни действия. Вътрешният министър провери работата на пункта и по линия на противодействие на контрабандата, нелегалната миграция и трафика на хора и наркотици. Средно около 1300 камиона преминават и се проверяват на денонощие от служителите на ГКПП-Кулата. "Сега са най-важни дипломатическите усилия, които се полагат, за да не се стигне до блокада. Надявам се да не се стига до там", допълни Бъчварова.

Тя е категорична, че не би подкрепила контраблокада от страна на наши превозвачи, а по-скоро би съдействала да не се допусне напрежение на пункта.


#Кулата #Румяна Бъчварова #средно #Светлан Кичиков #Христо Терзийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »