Времето остава облачно до края на работната седмица. Снеговалежи се очакват предимно в Северна и Западна България

Времето остава облачно до края на работната седмица. Снеговалежи се очакват предимно в Северна и Западна България
Източник: Мениджър
A A+ A++ A

До четвъртък и от части в петък тази седмица времето в страната ще е облачно, ще превалява сняг предимно на Север и Запад, а на някои места и дъжд - основно над южните и югоизточните части, и по Черноморието. В Северна и Североизточна България ще духа умерен и силен североизточен вятър, предаде Дарик.

Добрата новина е, че не се очаква смразяващ студ, температурите на повечето места ще са -2 градуса, около 0 и малко над 0 градуса. Валежите няма да са обилни и не се очаква да се оформи такава тежка зимна обстановка, каквато беше в началото на януари и доведе до блокади и затваряне на много пътища.

Съветът все пак е - внимавайте, защото през нощта температурите падат и се образуват заледявания. От събота ще започне един дълъг период, в който няма да има съществени валежи. В понеделник е възможно в някои части на страната за кратко да прехвърчи сняг, но до края на следващата седмица не се очакват съществени валежи. Времето ще бъде спокойно и тихо - това се дължи на стабилен антициклон, който ще се разположи над тази част от континента.

Температурите няма да претърпят особена промяна, но след 26 януари се очаква едно по-сериозно затопляне на времето, което ще доведе и до топене на снега. След края на месец януари и в първите дни на февруари градусите могат да достигнат, дори и до 10-12 на места в страната, предимно в Южна България.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »