Мадуро: Тръмп е жертва на омразата, да не прибързваме със заключенията

Мадуро: Тръмп е жертва на омразата, да не прибързваме със заключенията
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че новият му американски колега Доналд Тръмп е жертва на глобална кампания на омраза, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Тръмп не може да е по-лош президент от своя предшественик Барак Обама, изрази увереност Мадуро. По време на предизборната кампания в САЩ кандидатът на консервативната Републиканска партия обвини управляващите във Венецуела социалисти, че потискат собствения си народ. В първия си публичен коментар на победата на Тръмп обаче Мадуро се въздържа да отвърне на критиките, пише 24 часа.

"Да почакаме и да видим какво ще се случи. Да не прибързваме. Искам да бъда предпазлив", каза венецуелският президент. В същото време Мадуро заяви, че единственото, което смее да твърди със сигурност, е, че Тръмп няма да е по-лош президент от Обама. Отиващият си президент на САЩ остави света, измъчван от бича на тероризма. В Латинска Америка, той ще бъде запомнен с три държавни преврата, каза Мадуро по адрес на Обама.

В началото социалистическият режим във Венецуела приветства избирането на демократа за президент на САЩ, но впоследствие смени тона към него. Каракас обвинява Вашингтон, че стои зад смяната на управляващите в Бразилия, Хондурас и Парагвай.


#Николас Мадуро #Доналд Тръмп #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"