Днес ще бъде облачно и ветровито, в по-голямата част от страната с превалявания от сняг

Днес ще бъде облачно и ветровито, в по-голямата част от страната с превалявания от сняг
Източник: Vesti.b
A A+ A++ A

Вторият ден от седмицата обещава не особено приятни метеорологични условия. Над по-голямата част от страната ще бъде облачно, като разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. В Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието - дъжд. Всичко това ще е в комбинация с умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър, предаде iNews.bg.

Максималните температури ще са между минус 2 и 5 градуса. Под нулата ще са стойностите в Северна България, а над нулата - по морето и в южната част на страната. Живакът в термометрите в София ще се задържи около нула градуса. През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, а на 2000 метра – около минус 7 градуса.

Над Черномориeто ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 3-6 градуса, а тези на морската вода - 3-4 градуса. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

#седмицата #райони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"