Фонд „Земеделие“ приема заявления за производството на краве мляко

Фонд „Земеделие“ приема заявления за производството на краве мляко
Lechenie.bg
A A+ A++ A

От днес Държавен фонд „Земеделие“ започва да приема заявления за плащане по Схемата за намаляване на производството на краве мляко съгласно Делегиран Регламент (ЕС) 2016/1612 на Комисията, съобщават от пресцентъра на ДФЗ.

304 бяха животновъдите, одобрени за участие в първия транш по схемата. Те могат да подават заявления за плащане най-късно до 14 февруари 2017 г. в областните дирекции на Фонда, в отделите „Регионална разплащателна агенция“ (РРА) по териториална компетентност, пише агенция Фокус.

Животновъдите, които са реализирали планираните количества на намаление на производството на краве мляко, трябва да докажат пред ДФ „Земеделие“, че през месеците октомври, ноември и декември 2016 г. действително са намалили количеството на доставките си на краве мляко към първи изкупвачи спрямо същите месеци на 2015 година. Фермерите трябва представят заявление по образец, към което да приложат документи, удостоверяващи общото количество краве мляко, предадено на изкупвачи за периода.

Подпомагането по Схемата за намаляване на производството на краве мляко е 0,14 евро/кг за одобрения обем краве мляко, а конкретният размер се изчислява съгласно условията на делегиран регламент (ЕС) 2016/1612 на Комисията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »