Безработицата в Турция скача до 11,8% през октомври

Безработицата в Турция скача до 11,8% през октомври
Източник: Actualno.com
A A+ A++ A

Безработицата в Турция е нараснала до 11,8 на сто през октомври. Това сочат обявените днес данни на турската държавна агенция по заетостта, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Безработицата сред младежите е още по-висока - 21,2 процента. През септември без работа са били 11,3 на сто от трудоспособните турски граждани, което също е значително увеличение. Безработицата извън земеделския сектор е била 14,1 на сто, а такова равнището по този показател не е отчитано от 2010 година. Турската лира бързо се обезценява спрямо долара и еврото. Освен това страната пострада от колапс на туристическия сектор на фона на политическите безредици и конфликта на границите й, пише 24 часа.

Брутният вътрешен продукт на Турция се е свил с 1,8 на сто през третото тримесечие като потреблението на домакинствата се свива. Стабилността също бе накърнена отчасти заради зачестилите терористични нападения, конфликта с кюрдските бойци и опита за военен преврат през юли миналата година, който доведе до ожесточени мерки срещу предполагаемите пучисти и опозицията.


#Турция #турската #безработицата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"