Ген. Киров с второ обвинение за длъжностно присвояване

Ген. Киров с второ обвинение за длъжностно присвояване
Източник: Informo
A A+ A++ A

Военно-окръжна прокуратура София внася втори обвинителен акт срещу ген. Кирчо Киров. Отново за длъжностно присвояване в особено големи размери и представляващо особено тежък случай, заяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Става въпрос за присвоени 5 100 000 лева в период около 5 години въз основа на документи с невярно съдържание, изготвени от друг подчинен на ген. Кирчо Киров - служител на Агенцията за разузнаване, и които са били утвърдени от ген. Кирчо Киров, предаде БНТ. 

Освен това Софийска градска прокуратура днес ще внесе втори обвинителен акт срещу военния министър в оставка Николай Ненчев. Това е досъдебното производство на Софийската градска прокуратура за МИГ-овете. Така че от днес стартира централната фаза на този процес - съдебната, където ще бъдат представени всички доказателства и където ще се развие същинския спор между обвинението и защитата, заяви пред БНТ говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова. Пред този ще бъде настоявано и за налагане на тежко наказание на военния министър.

Прокуратурата непрекъснато извършва съответните действия, предава лицата на съд и се бори в съда със защитите, за да докаже, че доказателствата са достатъчни , за да бъдат наложени наказания, каза Арнаудова. 

#София #Кирчо Киров #МИГ #Румяна Арнаудова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »