Медици от Аксаково с травми от дежурствата заради поледиците

Медици от Аксаково с травми от дежурствата заради поледиците
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Лекарка от филиала на варненския Център за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в Аксаково си счупи китката, а нейна колежка от Варна разби устата си след падане по заледени стълби. И двата инцидента са станали по време на дежурства, при посещения на адреси, обясни директорът на ЦСМП д-р Мая Рашева, пише 24 часа.

Пострадалата медичка от Аксаково паднала при последния снеговалеж във вторник вечерта, докато се опитвала да се добере до дома на пациент с инсулт в с. Крумово. Наложило се на адреса да бъде пратена линейка от Варна, която да помогне и на медичката, и на получилия мозъчен удар. Път сред новообразуваните преспи й проправили почистващи машини и военна техника, обясни д-р Рашева. Според нея другата й колежка си наранила сериозно устата пред вход в кв. „Възраждане“ по време на снежната буря, която вилня през почивните дни.

Още един дежурен медик падна тогава на леда, но за щастие не получи травми, уточни д-р Рашева и призова хората да помагат с каквото могат на спешните екипи. През последните 5 дни те обслужват по над 100 адреса в денонощие. „Част от случаите изобщо не са спешни, но уплашени от големия сняг и вятъра хората звънят дори за настинки, без да мислят, че друг наистина може да има нужда да бъде спасен точно в този момент“, коментира д-р Рашева.

Тя посочи, че освен за пациенти с фрактури, инфаркти, инсулти през последното денонощие линейки са хвърчали в кв. „Аспарухово“ заради двама обгазени при битов пожар, а родилка е била докарана с ескорт от 4 снегорина от провадийското с. Златина до Варна.

#лекарка #ЦСМП #Варна #Аксаково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »