Почина първият президент на Сейшелите - Сър Джеймс Манчам

Почина първият президент на Сейшелите - Сър Джеймс Манчам
World Future Council
A A+ A++ A

На 77-годишна възраст почина Сър Джеймс Манчам, който бе президент основател на Република Сейшели. Той издъхна миналия ден в съня си в столицата Виктория. 

В тази връзка почетното генерално консулство на Република Сейшели в България открива съболезнователна книга в консулството на адрес: София, булевард "България" 60 от 14:00 часа в понеделник, 9 януари до 17:00 часа в четвъртък, 12 януари. В нея приятелите на сър Джеймс и на Република Сейшели могат да споделят скръбта си, като се подпишат в съболезнователната книга. 

 "Светът загуби голям държавник, миротворец и политик. България загуби голям приятел, който  само за последните 15 години посети страната ни многократно, срещна се с президенти и премиери, с министри на външните работи, с Н.В. Цар Симеон", каза Максим Бехар, почетен генерален консул на Република Сейшели в България. 

Последната публична проява на Сър Джеймс бе частно парти, дадено от Почетния генерален консул Максим Бехар точно преди седмица във Виктория, на което той в присъствието на българските политици Соломон и Гергана Паси, както и на сейшелския вицепрезидент Винсент Меритон,  дълго говори за впечатленията си от България и от хората в страната. 

Повече за личния му живот прочетете тук.

#Република Сейшели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"