Над 60% от британците констатират повече расистка дискриминация от началото на Брекзит

Над 60% от британците констатират повече расистка дискриминация от началото на Брекзит
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Все повече случаи на расистка дискриминация се наблюдават във Великобритания, след като Кралството гласува за напускане на Европейския съюз през юни. Според анкети на Института по търговски мениджмънт, близо 60 % от хората в Обединеното Кралство усещат нарастване на престъпленията от омраза, предаде БНТ.

Над 75 % смятат, че те са се превърнали в главен проблем за британското общество. „След Брекзит атаките се увеличиха. Мисля, че референдумът ни изправи пред едно ново предизвикателство. Все повече семейства не се чувстват сигурни заради медийното внимание, заради политическата несигурност. Има много съмнения по отношение на правата на мигрантите“, това коментира Алекс Мбе, директор на анти-расистка благотворителна организация, пише Труд.

Според данни на Скотланд Ярд броят на престъпленията от омраза се е покачил драстично, от близо 1500 случая преди до близо 2500 случая след референдума през юни. Много хора се притесняват, че решението за напускане на Европейския съюз е предложило психологическа подкрепа на расистите в държавата.

Една от най-често срещаните нападки към мигранти е да се върнат обратно по родните си места. „Преди, фразата „връщай се обратно, откъдето си дошъл“ беше изключителна рядкост. Но покрай кампанията за Брекзит, тя се възроди“, каза още Алекс Мбе. По последни данни районите, гласували в полза на Брекзит, са също така и местата, където се наблюдава най-високо покачване на подобни престъпления.

#Великобритания #Европейския съюз #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"