Борисов: И ние сме дали нещо на ЕС – как да конфискуват имоти

Борисов: И ние сме дали нещо на ЕС – как да конфискуват имоти
„Не си мислете, че на Запад всички имоти са придобити по законен начин”, казва Борисов по време на заседанието на кабинета в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Да се знае, че и ние сме дали нещо на Европейския съюз – как да конфискуват имотите, придобити по престъпен начин, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Не си мислете, че на Запад всички имоти са придобити по законен начин“, казва Борисов по време на заседанието на кабинета в сряда, сочи стенограмата от Министерски съвет.

На правителственото заседание министърът на правосъдието Диана Ковачева информира за представянето, което ще направи на предстоящия тогава Съвет на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи“ в Люксембург, допълва БГНЕС.

Диана Ковачева е съобщила, че съвместно с министъра на правосъдието на Ирландия ще предложат на Европейската комисия, през еврокомисар Вивиан Рединг, темата за гражданската конфискация да стане обект на изследване от страна на комисията и да бъде предложена директива в това отношение.

„Така че и в рамките на Европейския съюз гражданската конфискация да може да се прилага“, казва Ковачева.

В коментара си за казаното от правосъдния министър Борисов заявява, че трябва да се знае, че България също е дала нещо на Европейския съюз, а именно знанието как да се конфискуват незаконно придобити имоти.

#Бойко Борисов #Диана Ковачева #премиер #министър-председател #министър на правосъдието #Европейския съюз #ЕС #Ирландия #Европейската комисия #Вивиан Рединг #еврокомисар #конфискация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"