„Берета Трейдинг“ поема разходите по пострадалите сгради

„Берета Трейдинг“ поема разходите по пострадалите сгради
На всички работници фирмата ще изплати обезщетения – на по-тежко пострадалите, приети в болница, по 1000 лв., а на всички останали – по 500 лв. Снимка: btvnews.bg
A A+ A++ A

„Берета Трейдинг“ предоставя безвъзмездна помощ на всички работници в База „Стралджа – Мараш“ заради взривовете от началото на седмицата в складове на фирмата, съобщиха от там.

Помощта се предоставя след взето решение на управителя на фирмата, на основание на чл. 218 от Кодекса на труда и във връзка с Член 2 от Закона за защита от бедствия и аварии.

Решението на управителя на фирмата е на всички работници да се изплатят обезщетения. На по-тежко пострадалите, приети в болница, по 1000 лв., а на всички останали – по 500 лв.

„Ние сме фирма, която работи с изключителни професионалисти, високо ценим персонала си и винаги се грижим за него. В този труден момент реагираме максимално бързо, за да покрием най-неотложните нужди на нашите колеги“, заяви Десислав Делев, управител на фирма „Берета Трейдинг“ ООД, цитиран от „Фокус“.

Фирмата се ангажира да поеме разходите и по възстановяване на пострадалите жилищни и обществени сгради в района. Изчаква се огледът и оценката на застрахователите.

За разчистването на терена „Берета Трейдинг“ е поканила специализирана чуждестранна фирма – партньор на компанията.

Тя ще започне работа веднага след като бъде възстановен нормалният достъп до терена, а всички разходи ще бъдат поети от „Берета Трейдинг“ ООД.

#складове #взрив #Берета Трейдинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »