Интерпол официално издирва братя Галеви

Интерпол официално издирва братя Галеви
Имената, снимки и данни за Ангел Христов и Пламен Галев, т.нар. Братя Галеви, са публикувани в сайта на Интерпол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имената, снимки и данни на Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като „Братя Галеви“, са публикувани в сайта на Интерпол.

Обявените с червена бюлетина Братя Галеви се издирват за ръководене на организирана престъпна група, предаде БГНЕС.

Те се издирват по указание на Върховния касационен съд на България, сочи още сайтът на Интерпол.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните присъди и така Ангел Христов и Пламен Галев бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие.

Двамата „братя“ обаче изчезнаха и така създадоха поредния скандал в държавата. Те бяха обявени официално за изчезнали едва 5 дни по-късно – на 8 май.

Едва няколко седмици по-късно на заседание на правителството на 30 май стана ясно, че Братя Галеви не били с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от по 50 000 лв., а с най-леката мярка „подписка“.

Правосъдният министър Диана Ковачева обясни на премиера и колегите си, че така държавата не може да си върне тези пари, защото се оказало, че през декември 2010 година по искане на защитниците на Братя Галеви Кюстендилският окръжен съд е изменил мярката за неотклонение от парична гаранция в подписка за всеки един от тях.

„Това означава, че стоте хиляди лева, които се смяташе до сега, че са налични като парична гаранция и могат да бъдат усвоени от държавата в резултат на отклоняването на Братя Галеви, на практика са им върнати“, посочи тогава Ковачева.

Същия ден, в който излезе стенограмата на правителството – 1 юни, започна специализирана полицейска акция срещу имотите на Галеви.

Първо бе проверено имението им в село Ресилово. От него бяха иззети компютърни конфигурации и софтуер.

Органите на реда провериха и счетоводната къща на „братята“, която се намира в района на Спортната зала на Дупница.

#Дупница #гаранция #Кюстендилският окръжен съд #министър на правосъдието #Диана Ковачева #ВКС #България #Върховния касационен съд #Интерпол #братя Галеви #Пламен Галев #Ангел Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"