Цветанов: Няма държава в ЕС, която да е застраховата срещу размирици, подобни на тези в Харманли

Цветанов: Няма държава в ЕС, която да е застраховата срещу размирици, подобни на тези в Харманли
Източник: Сензация
A A+ A++ A

 

Няма държава в ЕС, която в момента има за решение подобни казуси с бежанския поток, която да е застрахована, че не би могло да има такива размирици. С действията, които бяха предприети от МВР в последните часове нещата в Харманли се успокоиха. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

„Трябва да се направи необходимата добра координация между институциите, които имат пряко отношение за мерките, които трябва да се предприемат. Когато затваряме център и обясняваме, че го затваряме заради проблеми със зараза, която бежанците биха могли да разпространят, трябваше веднага медицинските екип да влязат вътре. Да може и бежанците да са спокойни, че затварянето е продиктувано от тези медицински причини”, смята Цветанов.

Според Цветанов е имало и други провокативни действия, наслагвани във времето-протести от дадени политически сили, които развяваха знамената си там. „Това не е решение на проблема. В момента политиците трябва да са много обрани и да не бъдат част от провокирането на напрежение между местните жители и бежанците в лагера. Убеден съм, че диалогът, който беше изграден в последните часове между местното население и присъствието на премиера Борисов даде успокоение”, заяви Цветан Цветанов.

Той бе категоричен, че не е нормално някой да отива да провокира бежанците и да има посегателство върху тях, което води до допълнително напрежение и вражда, която провокира случилото се.

 

#ЕС #Харманли #Цветан Цветанов #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"