Баритонът Кирил Манолов се завръща пред родна публика след дългото странстване

Баритонът Кирил Манолов се завръща пред родна публика след дългото странстване
Източник: inews.bg
A A+ A++ A

Честно казано не бихме се изненадаме, ако не сте чувало името Кирил Манолов. Не защото той няма с какво да се гордее в професията си, а просто защото рядко говорим за тези, които са извън комерсиалното. Все пак истинското изкуство е за отбрани среди, вероятно биха вметнали някои хора.

iNews.bg обаче реши да ви срещне с този невероятно интересен представител на българската опера, който няма начин да не ви стане симпатичен. Макар внушителният му вид да е доста респектиращ, гарантирано няма да се почувствате некомфорно в неговата компания. Напротив, точно обратното, ще ви се иска да ви разказва още и още за работата си, за сцените, на които с гордост е представял родината ни, за срещите с различните хора…

Няма спор, че баритонът Кирил Манолов е успешен артист с кадифен глас, който ще ви накара да харесате оперното изкуство. А биографията му съвсем ще прикове вниманието ви. Лауреат е на награди от различни певчески конкурси в България, Виена, Варшава, Барселона и Бреша. Репертоарът му включва ролите на Набуко ("Набуко"), Симоне Боканегра ("Симоне Боканегра"), Амонасро ("Аида"), Марчело ("Бохеми"), Енрико ("Лучия ди Ламермур"), Жермон ("Травиата"), Ренато ("Бал с маски"), Фигаро ("Севилският бръснар"), Дандини ("Пепеляшка"), Фалстаф ("Фалстаф"), Ескамилио ("Кармен"), Карло Жерар ("Андреа Шение") и т.н.

Онова, с което Манолов, ще направи символично завръщане към родната публика, след като обиколи куп сцени по целия свят, е "Опера Буфа”. Тя включва арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети. Премиерата е този четвъртък, 10 ноември, в зала "България” от 19:00. Компания на сцената ще му правят Валентина Куцарова, Мьонгджу Лий и Михаил Михайлов, под диригентството на Адриен Перюшон.

Подробностите оставяме да научите от самия него!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »