Адвокатите на терорист се отказаха да го защитават пред съда

Адвокатите на терорист се отказаха да го защитават пред съда
Източник: Четвърта-власт.онлайн
A A+ A++ A

 

Адвокатите Франк Бертон и Свен Мари се отказаха да защитават терориста Салах Абдеслам, заявиха те в интервю пред BFM TV, предаде БГНЕС.

Причина за оттеглянето на адвокатите е отказът на терориста да говори, поради което служителите на темида били сигурни, че той ще продължи да се възползва от правото си да мълчи. „Казахме още в самото начало..., че ако клиентът ни продължи да мълчи, ние ще се откажем да го защитаваме“, уточни Бертон.

Абдеслам отказва да отговаря на въпросите на разследващите, откакто беше предаден на Франция от белгия през април. Има твърдения, че бил много гневен поради факта, че килията му е под 24-часово наблюдение. След като прекара месеци в бягство, Абдеслам беше арестуван на 18 март в брюкселското предградие Мьоленбек, определяно като люлка на ислямския екстремизъм в белгийската столица. Той беше предаден на френските власти на 27 април поради обвинения в тероризъм.

Разследващите се опитват да изяснят конкретно каква роля е играл Абдеслам при координираните атаки в Париж на 13 ноември миналата година, когато при нападения на барове, ресторанти, концертна зала и край националния стадион загинаха 130 души.

#Свен Мари #Салах Абдеслам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »