Бългaрин се качи на покрив в Милано, за да протестира

Бългaрин се качи на покрив в Милано, за да протестира
Източник: www.ansa.it
A A+ A++ A

Българин държа часове наред под напрежение властите и гражданите на Милано, след като тази сутрин се качи на покрива на Миланската скала. Той протестира срещу референдума за промени в конституцията на страната. 

Сънародникът ни, който е на 50 години и от 10 години живее в Италия, протестира с плакати. Още от сутринта пожарникари, полицаи, линейки и любопитни граждани стоят край прочутия оперен театър, от чийто покрив Мартин Адвински опъна три плаката и остана закрепен до комин в знак на протест.

Той изразява недоволство срещу референдума, свикан от правителството на Матео Ренци на 4 декември за поправки в конституцията, целящи  намаляване броя на депутатите и държавните харчове.

Освен че заявява “Не на референдума”, който през последните дни раздели италианското обществено мнение, Адвински опъна плакати в подкрепа на вижданията на бившия премиер Силвио Берлускони, както и за свободата на демокрацията.

Пожарникари и полицаи вече часове наред преговарят с него, за да го накарат да слезе. Българинът живее в италианското селище Остиля в областта Мантова.

Оказа се, че това не е първата му изява по италианските покриви. Миналата година той се е качил на покрива на църквата в Мантова. 

#Мартин Адвински #Миланската скала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »