Взривеният джип бил на зет на арестувания в „Октопод“ Марчело Джотолов

Взривеният джип бил на зет на арестувания в „Октопод“ Марчело Джотолов
Марчело Джотолов (на снимката) е подсъдим по делото „Октопод“ заедно с Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и експрокурора Цеко Йорданов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Джипът, взривен в Свети Влас във вторник сутринта, е собственост на хотелиера Елин Карасинкеров, зет на задържания при операция „Октопод“ Марчело Джотолов.

Сигналът за взрива, избухнал около 3:20 часа пред дома на Елин Карасинкеров, е подаден от съпругата му – сестрата на Марчело Джотолов, който беше задържан през февруари 2011 г., предаде БТА, позовавайки се на полицейски източници.

Елин Карасинкеров е от София и автомобилът му е бил със столична регистрация. Бизнесменът е собственик на къща и два хотела в Свети Влас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Миналата година пред дома му в курортния град неизвестни запалиха джип „БМВ- Х6“, също негова собственост.

Извършен е оглед на местопроизшествието на улица „Русалка“ 128 А и е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Марчело Джотолов е подсъдим по делото „Октопод“ заедно с Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и експрокурора Цеко Йорданов.

Първите четирима са обвинени за участие в престъпна група за рекет, Кирил Топалов - за един случай на изнудване, а Цеко Йорданов - за престъпление срещу правосъдието.

В началото на март прокуратурата заподозря, че Марчело Джотолов опитва умишлено да забави процеса, след като съдебно заседание се отложи заради негова травма.

#Антон Петров #Алексей Петров #дело „Октопод“ #Марчело Джотолов #взрив #полиция #джип #Бургас #Свети Влас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"