Мобилните мрежи функционираха нормално въпреки земетресението

Мобилните мрежи функционираха нормално въпреки земетресението
A A+ A++ A

Природните бедствия са истинските изпитания за възможностите на мобилните мрежи, или по-скоро за изпълнението им, и за наша радост през изминалата нощ те не предадоха хилядите българи, опитали се да се свържат с близки и приятели. По време на земетресението в Западна България, с епицентър до Перник, мрежите и на трите оператора действаха безпроблемно.

От GLOBUL съобщиха, че в първите часове след земетресението компанията е регистрирала 20 пъти повече обаждания и 7 пъти повече SMS трафик спрямо обичайнoто за този интервал от денонощието. В района на Перник и София, в часовете между 3 и 5 сутринтa, абонатите на GLOBUL са провели близо 1,5 милиона разговори. В периода непосредствено след земетресението мрежата на GLOBUL е останала стабилна и успешно се е справила с обслужването на пиковия трафик. Не са били регистрирани и никакви поражения в мрежовата инфраструктура на оператора, така че няма прекъсвания в мобилната услуга за клиентите.

Няма поражения и върху мрежата на "М-Тел" и тя продължава да е стабилна и да функционира нормално. Компанията е успяла да се справи с повишения трафик в часовете след първоначалния трус, който е бил средно 20 пъти по-голям от обичайния за това време на денонощието. В минутите след първия трус е регистриран 30 пъти по-голям трафик. От VIVACOM също поясниха, че към 10 часа тази сутрин няма данни за засегнато оборудване в инфраструктурата на оператора и всички услуги работят нормално.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"