Родители убили дъщеря си „от срам”

Родители убили дъщеря си „от срам”
Убитата през 2003 година Шафили Ахмед. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Девет години след смъртта на британката от пакистански произход Шафили Ахмед родителите й бяха изправени пред съда във Великобритания за убийството й.

Процесът буксуваше до 2010 година, когато сестрата на Шафили – Алеша Ахмед, разкри, че е станала свидетел на убийството, извършено в дома на семейството, припомня bTV.

17-годишното момиче било убито, защото „донесло срам“ на родителите си със западния си начин на живот и с опитите си да излиза на срещи с момчета.

52-годишният баща Ифтикар Ахмед, шофьор на такси, и съпругата му Фарзана подлагали дъщеря си на домашно насилие в продължение на година, за да я пречупят и да я накарат да се подчини на ценностната им система.

Веднъж, докато била на гости на баба си и дядо си в Пакистан през 2003 г., тя била принудена да сключи брак със свой братовчед.

За да се противопостави на волята на родителите си, момичето изпило голямо количество белина. То било спешно хоспитализирано и върнато във Великобритания.

По-късно родителите обяснили, че Шафили е объркала белината с вода за освежаване на устата.

Убийството било извършено през 2003 година, но останките от тялото на девойката били открити случайно година по-късно на брега на река в Седжуик, Кумбрия.

Едва през 2010 година обаче сестра й Алеша, тогава на 22 години, признава пред полицията, че е видяла как родителите й заедно убиват Шафили.

Алеша Ахмед живяла под огромно напрежение в продължение на седем години, откакто станала свидетел на убийството в семейната къща преди девет години.

Тя разкрила истината, след като била арестувана във връзка с обир в дома на родителите си в Уорингтън, Чешър, през 2010 г. Родителите обаче продължават да отхвърлят обвиненията.

#съд #Великобритания #убийство #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"