Първата държавна ин витро клиника отвори врати

Първата държавна ин витро клиника отвори врати
A A+ A++ A

Реновираната Трета гинекологична клиника по репродуктивно здраве в Университетската АГ болница „Майчин дом“ бе официално открита днес от кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов и директора на болницата доц. Виктор Златков.

Така най-голямата АГ болница в България, която след два дни чества 108 години от създаването си, възстановява своите приоритети в областта на детско-юношеската гинекология, гинекологичната ендокринология, стерилитета и съвременните репродуктивни техники. „Първата ин витро клиника в България бе създадена именно в „Майчин дом“ от пионерите доц. Щерев, д-р Йосиф Димитров, д-р Лачев и биолога Баров“, припомни в словото си при откриването доц. Златков. Годишно в болницата се раждат близо 4000 деца, приемат се над 14 600 пациентки и се оперират над 4700 души. В болницата се осъществяват 25% от ражданията и 65% от гинекологичните операции на пациентки от столицата.

Новата клиника отговаря на всички световни и европейски стандарти в медицинската практика и е единствената държавна ин витро клиника. На церемонията министър Константинов връчи официално разрешителните от Министерството на здравеопазването и Агенцията по трансплантация за дейността на клиниката.

Отделението по „Репродуктивна медицина“ вече работи с пациенти. „Обстановката не е като в болница – тук е уютно, удобно, чисто, свежо и подредено. Тук не се чувствам като пациент, а като гост“, каза пред журналистите първата пациентка, оперирана в обновената клиника.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"