Въпреки облачността летни температури

Въпреки облачността летни температури
До края на седмицата термометрите няма да падат под 22–25 градуса. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Днес облачността над страната ще е разкъсана, сутринта над Западна и Централна България значителна, но още преди обяд ще намалее.

До края на седмицата термометрите няма да падат под 22-25 градуса, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Във вторник над страната ще има и слънчеви часове, но с по-значителни временни увеличения на облачността ще бъде рано сутринта и след обяд.

След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планинските, а привечер - в североизточните райони ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максимални температури – между 21 и 26°. В София около 23°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, привечер по северното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Температурите по носовете ще са по-ниски – около 15-16°, но в останалите райони по крайбрежието, където вятърът ще е с югозападна компонента – дневните ще достигнат 22-23°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето - предимно 1 бал.

Над планините облачността ще е разкъсана, предимно значителна. Главно след обяд на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен и силен, предимно югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Атмосферното налягане сутринта е малко по-ниско от средното за месец април. След обяд слабо ще се понижи.

#България #Националният институт по метеорология и хидрология #НИМХ #София #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »