Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Защо БСП и ДПС отказаха да спрат хаоса?

Борисов: Защо БСП и ДПС отказаха да спрат хаоса?
Това, че БСП и ДПС отказаха мандата, е много голям знак, посочва Борисов.
A A+ A++ A

Защо БСП и ДПС не съставиха правителство сега и да разкрият веднага работни места, както твърдят, че могат, за да работят хората сега, а не чак през юни, попита премиерът в оставка Бойко Борисов министрите.

Изявлението бе направено на днешното правителствено заседание, съобщи „24 часа“.

„Това, че БСП и ДПС отказаха мандата, е много голям знак“, посочва Борисов.

„Чух един бивш общински съветник - не искам да му казвам името дори, сега депутат - да говори, че било невъзможно да се работи няколко месеца без парламент, ако направят правителство“.

Първо, ние им казахме, че ще им оставим депутатите и щяха да имат и парламент. Но второ - точно когато той беше общински съветник, аз бях кмет на София, с 61 чужди общински съветници, с нито един в градския парламент, сиреч, премиер без нито един депутат в парламента. Изкарах така близо две години, защото такъв беше законът, и се работеше. След това хората отново ме преизбраха.

Те можеха да спрат хаоса, който се възцари вследствие на това, че всички отказват властта. От какво ги е страх? Нали имаха програма, имаха кабинет в сянка, нали казваха: Ние веднага започваме да разкриваме работни места! Що за безотговорност е това? Ако могат да ги разкрият, защо не ги разкрият сега, а чак юни. Защо хората да не работят дотогава, ако, разбира се, могат да ги разкрият“, коментира Бойко Борисов.

„Това, което сме направили, ще бъде оценено. Това, което не можахме да направим, трябва бързо да влязе в програмите ни - конкретно две неща: заетост и доходи“, казва още премиерът в оставка.

Всичко останало, което сме правили, хората го одобряват, посочва той.

„Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове - няма кой да не го признае. Доходи и увеличаване на заетостта. Това са двете неща. Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът.

Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите.

Всичко останало е - няма как съдиите да не харесват, че им правим съдебни палати, няма как Агенцията по вписванията да не харесва, че има сграда, няма как. Няма как в университета в Пловдив да не са доволни, че им даваме на мястото на казармите да си развият парк и общежитие. И не е само тук, същото е и във Варна - готови“, коментира Борисов.

#Бойко Борисов #БСП #ДПС #Борисов #оставка #избори