Обратно към пълната версия на статията »

В ареста остава полицаят-убиец от Ловеч

В ареста остава полицаят-убиец от Ловеч
25-годишната Ивелина Георгиева беше простреляна с 5 куршума от 33-годишния Иво Данчев Маринов (на снимката), служител в Районното управление на полицията в Ловеч. Снимка: Монитор
A A+ A++ A

Мярка за неотклонение „задържане под стража" бе постановена на полицая Иво Маринов, убил 25-годишно момиче пред дискотека в Ловеч.

25-годишната Ивелина Георгиева беше убита рано сутринта на 15 септември пред дискотека „Илит" в града.

Младата жена беше простреляна с 5 куршума от 33-годишния Иво Данчев Маринов, служител в Районното управление на полицията в Ловеч.

В защита на исканата мярка заместник-окръжният прокурор Димитър Димитров представи пред съда преписка на Районна прокуратура – Ловеч от 2009 г., както и справка до прокуратурата от отдел „Вътрешна сигурност" на МВР, съдържаща характеристични данни. Преписката е относно идентичен случай, предаде БТА.

Тогава обвиняемият Иво Маринов е имал отношения с момиче от Плевен, което е подало жалба срещу него, защото е получило реални заплахи за убийство и обезобразяване със сярна киселина.

Тъй като заплахите са отправени в Плевен, преписката от Ловеч е препратена в Районна прокуратура – Плевен.

Престои да се установи какво е било постановено, заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Ловеч Валентин Вълков.

Друг мотив на обвинението са свидетелските показания на Александър Колев, който е бил с Ивелина по време на убийството.

Пред разследващите той заявил, че след като разстрелял Ивелина, обвиняемият насочил пистолет към него и направил опит да произведе изстрел, но такъв не е последвал поради засечка или празен пълнител.

„Съжалявам за станалото. Има други неща, които в хода на следствието ще се изяснят. Какво съм направил, как съм се прибрал е записано на телефон 112. Съжалявам", каза Маринов пред съда.

Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода за обвинението, което е повдигнато на Маринов, а именно умишлено убийство.

#Иво Маринов #полицай #Ловеч #убийство #Ивелина Георгиева #Димитър Димитров #МВР #Плевен #Валентин Вълков