Обратно към пълната версия на статията »

Посланик, оперна прима, евродепутат, спортист и бизнесдама станаха „Личност в Новините“

Посланик, оперна прима, евродепутат, спортист и бизнесдама станаха „Личност в Новините“
A A+ A++ A

Посланик, оперна прима, евродепутат, спортист и бизнесдама станаха победители в ежегодния конкурс на англоезичния новинарски сайт Novinite.com. Те бяха определени чрез гласуване от самите читатели на онлайн медията, което се проведе за 18-а поредна година.

Датският посланик Сьорен Якобсен бе избран за „Личност в Новините 2017“ в категорията „Дипломация“. Въпреки сравнително малкото време, през което е в България – от ноември м.г., той успява да се изяви не само като отличен дипломат и приятел на България, но и да се включи в редица обществени и благотворителни инициативи. В категория „Култура“ наградата отиде при сопраното Соня Йончева, която продължава да прославя по света талантът на българите в оперното изкуство. Наградата в категория „Спорт“ спечели тенисистът Григор Димитров, за когото 2017 г. бе една от най-успешните в кариерата му и която завърши като №3 в световния тенис. В категория „Политика“ за победител конкурса читателите на Novinite.com избраха евродепутатът Ева Майдел. В категория „Бизнес“ наградата отиде при изпълнителният директор на „Лидл България“ Милена Драгийска-Денчева.

Наградите бяха връчени от изпълнителният директор на „Новините груп“ Даниела Кетенлиева. Част от победителите не успяха да получат лично наградите си поради ангажименти в чужбина. Но това вместо тях направиха техни представители, които уважиха събитието.

 

#Личност в Новините #Personality in the News #Почетен посланик на Новините