Обратно към пълната версия на статията »

13 държави от Азия представят изкуството и културата си в София

13 държави от Азия представят изкуството и културата си в София
A A+ A++ A

Второто издание на азиатския фестивал „Цветовете на традициите“ ще се проведе в Борисовата градина на 12 май 2018 г.

На 12 май, на сцената „Лятна Естрада“ в Борисовата градина, ще се проведе второто издание на Азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, организирано по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 12 дипломатически представителства – Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Южна Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран. Освен представяне на културата и традициите на държавите, събитието се обявява и в подкрепа на пълноценното развитие на деца, настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“, която е партньорът с кауза на фестивала тази година.Танци, музика, театър, бойни изкуства, традиционни ритуали и игри, работилници по занятчийство и ръчни изделия са само част от богатата програма на фестивала, представяща изкуствата и традициите на най-големия континент на Земята. Автентична азиатска кухня и кулинарни демонстрации, традиционни специалитети и изложбена част с деликатеси и сувенири на всяка от държавите-организатори, допълват събитието, което е със свободен вход.

Всеки желаещ ще може да дари средства за насърчаване на пълноценното развитие на деца, лишени от родителска обич и настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“, като се включи по желание в томбола с множество уникални награди, сред които два самолетни билета до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines.

За „Цветовете на традициите“:

Фестивалът на азиатската култура се провежда за пръв път в България през 2017 г., благодарение на взаимното сътрудничество между дванайсет азиатски посолства и почетни консулства, както и благодарение на любезната подкрепа на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична община на Република България. Фестивалът се завръща отново през 2018 г. под името „Цветовете на традициите“. Събитието има за цел да обедини дипломатическата общност в България, в чест на уникалната азиатска култура, дух, история, кухня, които да бъдат представени на българските и чуждестранни посетители.

За фондация „За Нашите Деца“: 

Фондация “За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която от 1992 година подкрепя уязвимите български деца и техните семейства. Прилагайки международен опит, фондацията въвежда в страната приемната грижа, създава и първите общински екипи от социални работници в закрилата на детето. През 2011 г. организацията създава първия Център по приемна грижа, в който екип от специалисти набира, обучава и подкрепя кандидат-приемни и приемни семейства, приели в уютния си дом деца, които не могат да живеят в родното си семейство. Освен експертна подкрепа, семействата получават регулярно и други различни видове подкрепа: еднократна финансова помощ при настаняване на дете, ежемесечна финансова помощ, материална подкрепа, организиране на празници по различни поводи, достъп до социализиращи дейности и рехабилитация при необходимост. През изминалата 2017 г. екипът на фондация „За Нашите Деца“ даде шанс за щастливо детство на 41 деца, които настани в любящи приемни семейства.