Обратно към пълната версия на статията »

Безплатни консултации в София със светило в областта на диабетната хирургия

Безплатни консултации в София със светило в областта на диабетната хирургия
A A+ A++ A

Първата безплатна консултация на пациенти, интересуващи се от диабетна хирургия, ще се проведе на 24 март 2018г. в новооткрития представителен офис в София на най–широката болнична мрежа Медикъл Парк – Турция от проф. др. Тургут Ипек.

Проф. д-р Тургут Ипек е завършил  обща медицина в Истанбулския медицински университет през 1986 г., специализира хирургия и продължава своето професионално развитие до защита на професорска титла в Медицински факултет Джеррахпаша към Истанбулския Университет.

Този тип хирургия е все още малко позната у нас, но това е бъдещето в  борбата със затлъстяването и диабет тип 2.

Бариатричната хирургия се прилага при хора, които не могат да отслабнат с диети и спорт; имат индекс на телесната маса (body mass index – BMI) над 35 и придружаващи заболявания, като метаболитен синдром, диабет, хипертония и др., както и хора, които са с индекс на телесната маса (body mass index – BMI)  над 40, но нямат придружаващи заболявания.

В случаите с висока степен на затлъстяване подлагането на такъв тип хирургична интервенция води до понижаване и на общата смъртност.

Метаболитната хирургия е подходяща за пациенти  на възраст от  18 до 70 години, лекували диабет тип 2 поне 2 години, които не могат да постигнат добър контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова резистентност и влошено качество за живот.

Метаболитната хирургия не е подходяща за пациенти под 18 г и над 70 г., с новооткрит диабет или лечение на диабет под 2 години, както и за пациенти с добър контрол на кръвната захар.

Операцията не се прави и при пациенти с Диабет тип 1.

Желаещите да получат повече информация или да запишат час за безплатна консултация на 24.03 могат да го направят на телефон 0888688805

Консултациите ще се проведат на адрес:

гр.София, бул.Патриарх Евтимии/ул. Цар Самуил 1, партер (до църквата Св.Георги).

Необходими медицински изследвания за: кръвна захар – на гладно и след хранене; инсулин – на гладно и след хранене; С-пептид; анти – GAD; IAA;