Обратно към пълната версия на статията »

Снегът се завръща, температурите падат

Снегът се завръща, температурите падат
A A+ A++ A

Днес ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. С нахлуването на студен въздух, привечер в Северна България и високите полета на Западна дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота почти навсякъде ще вали сняг, само в Югоизточна България валежът все още ще е от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 4° до 9°, за София около 4°, посочват от НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще започне бавно да се повишава и ще е малко по-високо от средното за януари.

В планините ще е облачно. Преди обяд валежи от сняг ще има в източните райони на Стара планина, а след обяд ще завали и в масивите от Западна България. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.
 
По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В събота вятърът от североизток ще се усили, ще е умерен, в Източна България - до силен. Температурите ще се понижат още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в югоизточните райони - дъжд.

#облачно #валежи #дъжд #Северна България #сняг