Обратно към пълната версия на статията »

Разбиха брутална наркогрупа във Велико Търново

Разбиха брутална наркогрупа във Велико Търново
A A+ A++ A

Брутална престъпна група, произвеждала и разпространявала наркотици във Велико Търново, беше разбита при спецакция, предаде БГНЕС. Полицейската операция е проведена в четвъртък вечерта. Задържани са 15 участници в престъпната схема.

Досъдебното производство е образувано в началото на септември, съобщи прокурор Иван Гешев. Служителите на ГДБОП са започнали работа преди това.

Неутрализираната престъпна група по особено брутален начин е налагала монопол на дилърите.

Проверени са 23 адреса, на четири от тях са открити и иззети наркотични вещества – марихуана, метаамфетамин и пико. Намерена е и подвижна лаборатория за производство на пико. Назначени са експертизи за установяването на количеството им.

Ръководителят на групата и неговият заместник са с криминални регистрации в полицията.

„Това е най-сериозната група, занимавала се с този тип дейност, на територията на Велико Търново, а може би и на региона”, коментира още прокурор Гешев. Той поясни, че на задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, съобразно ролята и участието им в организираната престъпна група.

„Служителите в сектор „Борба с организираната престъпност“ във Велико Търново показаха професионално познание на оперативната обстановка в региона”, допълни главен комисар Ивайло Спиридонов.

Той обясни, че от 2014 година секторът има 4-5 реализации на сериозни групи за налагане на монопол на наркотични вещества във Велико Търново.

Главен комисар Младен Маринов даде висока оценка на постигнатия синхрон на работа с всички ангажирани институции. По думите му резултатите от този стил на съвместна работа са все по-добри. Главният секретар на МВР подчерта, че участието на прокурор „на терен“ допринася за по-лесното обезпечаване на досъдебното производство.