Обратно към пълната версия на статията »

"Лъжеш като Нинова" - вече стана нарицателно!

"Лъжеш като Нинова" - вече стана нарицателно!
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A
Нещо като поговорка е вече. А важната подробност тук е, че със същия успех може да бъде използвана и за Таско Ерменков, и за Елена Йончева, и за Жельо Бойчев, и за Драгомир Стойнев, и за Мирчев, Попов, Паргов, Жаблянов и т. н... все бесепе-активисти, които, ако в седмицата не излъжат на всеослушание поне три пъти - за предпочитане е да е от парламентарната трибуна, но може и от екрана на някоя телевизия - то не са си изпълнили, така да се каже, партийния дълг, партийното поръчение, партийната клетва! Всички вкупом, но все пак флагманът им е Корнелия Нинова, флагманът на лъжата, безспорният фаворит и ненадминатият първенец-лъжец!

На по-наблюдателните няма начин да не им е направило впечатление, че от средата на миналата седмица другарката Корнелия Нинова премина в нелегалност. Изчезна, та се не видя - вече шести ден Нинова се търси! Защо ли? Ами много просто: за да отговори на въпроса проверявана ли е от прокуратурата приватизационната й сделка с "Техноимпекс", или не?! Защото, ако помните, Нинова се би в гърдите поне три пъти - и от трибуната в пленарната зала, и от екраните на няколко национални телевизии, ЧЕ НЕЙНАТА ПРИВАТИЗАЦИОННА СДЕЛКА Е ПРОВЕРЯВАНА ТРИ ПЪТИ ОТ ТРИМА РАЗЛИЧНИ ПРОКУРОРИ, БЕЗ И В ТРИТЕ СЛУЧАЯ ДА Е УСТАНОВЕНО НЕЩО НЕРЕДНО! Страхотно е, ама ако е истина. Но не е! Защото на поискана справка от Главната прокуратура, лично главният прокурор Сотир Цацаров е уличил госпожа Нинова, председателката на БСП, в лъжа; защото в официалното писмо-отговор той съобщава, че на приватизационната сделка на госпожа Нинова за "Техноимпекс" ПРОВЕРКИ НЕ СА ПРАВЕНИ! Нито един, нито два пъти, а камо ли пък три пъти! А да те уличи лично главният прокурор в лъжа си е сериозна работа, която би трябвало да намирисва на присъда! Надяваме се господин Цацаров да се възползва от учтивата покана на госпожа Нинова, която, завършвайки публичната си лъжа за трите проверки, покани прокурори да я проверят и четвърти път - за да се разбере веднъж-завинаги каква е истината около приватизацията на "Техноимпекс", каква е ролята на Нинова в нея, и кои в крайна сметка са си облизали пръстите след това. Била ли е Нинова сред облизващите се и колко е близала, както биха се изразили тарикатите! Сега с изненада се научава, че госпожа Нинова съдела премиера Борисов, че някъде си я е нарекъл "Госпожа Лъжа", един доста бързо разпространил се прякор. Разбира се, че на цял премиер-министър не му отива да се изразява по този фриволен начин, а как ще протече делото - отложено за май догодина - не се знае, но имайки предвид документираната от няколко телевизионни екрана нагла лъжа на Нинова за трите проверки на прокуратурата, нищо чудно Борисов да спечели делото!

Пак по този повод, нека си спомним още една смайващо нагла лъжа на госпожа Нинова от лятото на 2016 година. Тогава, малко преди президентките изоби, Корнелия Нинова отрече с плам и апломб да се е срещала с пратеника на Москва и приносител на т. нар. опорни генерал Решетников. За да затвърди уж искреността си, Нинова дори отрече въобще да го познава това лице - дотолкова нагло излъга, че дори и самият Решетников се хвана за главата, чувайки лъжите ѝ, и принуден от обстоятелствата и притиснат до стената, се наложи да извади още подробности, тайни подробности, от срещата им, които все пак да го оневинят, а пък уредилият срещата, неин съпартиец, да си признае - човекът честен, не лъже, че такава среща действитено е имало, че той лично я е уредил и че тя се е състояла! Нинова и тогава, както и сега, се покри за известно време - дори и на най-рутинираният лъжец от време на време му проработва срамът и притеснението! Докато шумът се разсее и паметта на възмутените избледнее! Защо и други от БСП с пълно право кандидатстват за единицата мярка. Защото въобще не ѝ отстъпват - потвърждава се известата максима, че много често учениците изпреварват учителя си. Само един пример: Таско Ерменков, един друг отявлен неприятел на истината, само преди един месец изръси ето тази конкурираща по наглост Ниновите лъжи тъпотия - и той на всеослушание, в кулоарите на парламента, пред поне пет телевизионни камери Таско изтресе новината, че шефът на ДАНС ген. Димитър Георгиев бил... втори братовчед на Бойко Борисов! Само час по-късно първото спецченге на държавата беше принудено - и той публично - да опровергава гнусната и безотговорна лъжата на Ерменков! И се пита човек - ДАНС не се ли занимава и с разпростанителите на лъжи, това си е особен вид тероризъм, и от тях хвърчат глави и се лее политическа кръв?! Питайте ги бе, аджеба - нека си кажат, каквото имат да казват, ако въобще имат нещо за казване! Какъв е изводът ли? Ами много прост, това, което го пише най-горе - че Нинова стана нарицателно за лъжа, спокойно може да се каже за цялата ѝ партия! Ами да го кажем тогава: "При Нинова БСП стана нарицателно за лъжа!"