Обратно към пълната версия на статията »

Радев: Ще продължим сътрудничеството си с Великобритания след Brexit

Радев: Ще продължим сътрудничеството си с Великобритания след Brexit
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

"Великобритания е стратегически партньор на България в Европа и съюзник в рамките на НАТО. Страната ни цени високо подкрепата на Лондон за реализиране на ключови реформи в правосъдието и постигането на резултати в борбата с корупцията и организираната престъпност у нас".

Това заяви президентът Румен Радев, който проведе среща с посланика на Великобритания Ема Хопкинс.

Той изрази увереност, че независимо от излизането на Обединеното кралство от ЕС, София и Лондон ще продължат ефективното си сътрудничество в ключови сфери - отбрана, миграция, борба с тероризма, реформата в правосъдието, икономика и инвестиции.

Радев сподели очакванията на България, че при напускането на ЕС от страна на Великобритания ще бъдат гарантирани всички права на сънародниците ни, които живеят, учат и работят във Великобритания.

Радев и Хопкинс бяха единодушни, че приемането на дългосрочни мерки за защита на европейските граници и борбата срещу нелегалния трафик са в интерес на всички европейски държави.

Водещ акцент по време на срещата бе борбата с корупцията. По думите на държавния глава борбата с корупционните практики трябва да се случва в реално време, а не постфактум.

 

#Румен Радев