Обратно към пълната версия на статията »

'Лебедово езеро' с 3D декор за първи път у нас преди Коледа

'Лебедово езеро' с 3D декор за първи път у нас преди Коледа
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За първи път в България „Руски мултимедиен театър на балета“ ще представи „Лебедово езеро“ в София, зала 1 на НДК на 13 декември и във Варна, ДКС на 15 декември. 

Руският мултимедиен театър няма аналог в света – това е единствената трупа с 3D декори на класически спектакли.

Балетният мултимедиен спектакъл „Лебедово езеро“ е с класическа хореография и ефектно мултимедийно съдържание.

Прочутият балет по музика на Чайковски е вълшебна приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт, приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие.

Персонажите се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители в реалното, сценично пространство.

Балетът пристига в България в състав от 37 танцьора, със специалното участие на солистите на „Болшой театър“ - Мария Александрова и Владислав Лантратов.

„Руски мултимедиен театър на балета“ е създаден през 2012 г. Главната цел при създаването на трупата е съхранението на безценното, културно наследство на Русия – класическата балетна школа и привличането на младите зрители със съвременните технологии. Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат от балет майстори на Русия и чуждестранни специалисти.

Деца до 7 годишна въздраст се допускат без билет, aко не заемат отделно място. Учтиво молим, родителите/ придружителите, да носят копие на акта на раждане на детето.

Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg, билетен център НДК, билетен център ДКС Варна, бензиностанции OMV, Office1, книжарници Orange, каса на Eventim в The Mall.