Обратно към пълната версия на статията »

Жълт код за обилни дъждове в 12 области

Жълт код за обилни дъждове в 12 области
A A+ A++ A

Значителни валежи ще има днес в страната – предимно в Югоизточна България. След обяд в Северна България валежите ще започнат да спират, а до края на деня на места облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен, а в източните райони и временно силен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат и минималните ще бъдат между 5° и 10°, а максималните – между 8° и 13°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.

За четири области е обявен оранжев код за дъжд. Предупреждението важи за: Бургас, там ще духа и много силен вятър, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В 12 области е обявен жълт код, отново за oбилни дъждове: Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Сливен, Габрово, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Шумен, Варна и Добрич. В останалата част от страната дъждовете ще намаляват и кодът е зелен.

Над планините ще облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, а на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. На места, главно по южното крайбрежие валежите ще са значителни. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10-15°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала

#валежи #страната #вятър #области #оранжев код #жълт код #облачно #мъгливо #ветровито #Черноморие