Обратно към пълната версия на статията »

Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ в разделение на обществото

Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ в разделение на обществото
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ в разделение на обществото. Причината - празникът на Кърджали и две паралелни организации за честване - едната на кмета на града, а другата на областния управител.

„В момента ако кажем, че някои хора се опитват да ползват държавата за разделение и противопоставяне, мисля, че няма да е пресилено. Разделението и противопоставянето вече може би някои се опитват да го правят като официална и държавна политика. Ще ви дам конкретен пример - празникът на Кърджали всяка година се е организирал от община Кърджали. Тази година не знам по какви причини има две организации на празника - на 21 октомври и днес“, каза Карадайъ.

„Никоя партия не е държавата, дори и да е на власт. В момента се ползва държавата за разделение и противопоставяне. Областен управител прави алтернативна организация на празник. Там ще присъства и председателят на Народното събрание. Институцията председател на НС се ползва за разделение и противопоставяне. Там ще присъства и министърът на отбраната. Институциите на държавата се ползват за разделение и противопоставяне. Това не води до нищо добро“, допълни лидерът на ДПС./dariknews.bg/