Обратно към пълната версия на статията »

Руски неонацист нахлу и откри огън в сградата на Федералната служба за сигурност в Хабаровск, има убити

Руски неонацист нахлу и откри огън в сградата на Федералната служба за сигурност в Хабаровск, има убити
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Управление на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е било нападнато снощи. Въоръжен мъж е влязъл в сградата на агенцията в град Хабаровск и е открил огън. Първоначално служителите, които се грижат за охраната, не са успели да реагират, тъй като нападателят е извадил оръжието си на входа още преди да премине през проверките и металодетекторите, предаде iNews.bg.

В резултат на стрелбата е загинал един от служителите на ФСБ, както и цивилен гражданин, който се е намирал в сградата. На мястото е имало и още един посетител, който е бил ранен по време на стрелбата. Нападателят е бил ликвидиран, съобщават от пресцентъра на ФСБ.

Първоначално самоличността на нападателя не беше ясна, но по-късно се разбра, че става въпрос за младеж на 18 години. Това е А.В.Конев, местен жител, за когото има данни за принадлежност към неонацистка група, предават "Интерфакс" и РИА новости. Не се знае още какви са мотивите за нападението. Водят се следствени действия.

В официалното съобщение на местните органи се казва, че в 17.02 часа (9.02 часа българско време) в приемната на Управлението на ФСБ за Хабаровския край е нахлуло неизвестно лице. "Без да пресича установената зона за технически контрол лицето откри стрелба по намиращите се в приемната хора. Загина служител на ФСБ и един от двама посетители – гражданин на страните от Организацията на независимите държави (ОНД), вторият е ранен. Нападателят е ликвидиран“, се казва още в съобщението, пише Труд.

 

 

 

#ФСБ #Хабаровск