Обратно към пълната версия на статията »

Съдят нагли джебчии за нападение над шофьор от Добрич

Съдят нагли джебчии за нападение над шофьор от Добрич
Източник: infoPleven
A A+ A++ A

Двама рецидивисти ще бъдат съдени за нагъл грабеж, извършен посред бял ден. На 7 юни миналата година в района на ул. „Барутен погреб“ 31-годишният Явор Хр. и 30-годишният Златомир Т. видели шофьор да седи в колата си с отворена врата. Решили да го ограбят. Златомир го заплашил с нож, но човекът се съпротивлявал яростно и успял да избие хладното оръжие от ръцете на нападателя, пише Труд.

През това време обаче Явор отмъкнал чантата на жертвата с 470 долара, 1080 лв., слънчеви очила „Прада“, задграничен паспорт и други вещи. Според обвинителния акт, внесен от окръжната прокуратура в съда, общата стойност на откраднатите вещи била 2458 лв., като до момента те не са възстановени на мъжа от Добрич. Той обаче помогнал апашите да бъдат заловени бързо. Веднага след грабежа спрял такси и помолил за помощ. Шофьорът съобщил в централата за инцидента, а оттам подали сигнал в полицията.

На мястото бил открит 18-сантиметровия нож, а потърпевшият разпознал нападателите си. Оказало се, че и двамата са вече осъждани. Преди грабежа Явор бил предсрочно условно освободен от затвора, където излежавал две наказания. След залавянето му той бил върнат обратно зад решетките. Сега може да получи присъда от 5 до 15 г. и конфискация на до 50% от имуществото. Златомир също бил задържан под стража, но през ноември 2016 г. апелативният съд го пуснал на свобода. Ако бъде признат за виновен, го чакат от 3 до 10 г. лишаване от свобода, уточниха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

#грабеж #нож #Свобода