Обратно към пълната версия на статията »

Борисов обсъди инвестициите в България с китайски бизнесмени

Борисов обсъди инвестициите в България с китайски бизнесмени
ИзточниК; DarikNews.bg
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. Това съобщиха от правителствената информационна служба, пише 24 часа.

В срещата, на която присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, участваха вицепрезидентът на Alibaba Group г-н Сън, президентът на GS-Solar Company г-н Лин и президентът на GoldPoly Group г-жа Хонг. Те бяха съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев. Китайските инвеститори посочиха, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян.

Обща беше оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни. Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа.

Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.


#Бойко Борисов #България #Томислав Дончев