Обратно към пълната версия на статията »

Представят благотворителната изложба на Любомир Розенщайн

Представят благотворителната изложба на Любомир Розенщайн
Източник: slides.bg
A A+ A++ A

Благотворителна изложба с цветя и светлина. Благодарение на събраните средства на Витоша ще бъдат засадени липи. Посланието на автора към всички е да не спират да вярват в доброто и да не забравят, че винаги след тъмнината идва светлина, предаде БНТ.

"Дори когато идва есен, когато идва зима, когато снегът затрупа земята, въпреки това, минава още малко време. Още не е започнала истински пролетта и минзухарите успяват да пробият замръзналата земя и да подадат цветчетата си. Този стремеж към светлината е заложен във всички тук на тази планета. И с него ние хората го свързваме и с надеждата. Това е и надеждата, че след всяка зима идва пролет. След всяко трудно време идва и по-добро време", коментира Розенщайн.

Изложбата e продължение на четвъртата книга на автора "Планетата на щастието". С парите от продадените картини ще бъдат купени и засадени липи на Витоша. Неслучайно още в древните митове липата е символ на човешкото сърце. Миналата година Любомир Розенщайн подрежда изложба , наречена "Дърво от вечност".

Това е фотоесе за вековна липа, подслонила при корените си малък параклис. Авторът я снима в продължение на няколко години. Казва, че наблюдавал дървото и се учел от несмутимото му спокойствие, с което посреща всяко изпитание на времето, дори когато губи от най-здравите си клони. И за да има животът продължение - за да сме не само наблюдатели, а участници в неговото вечно движение, Любомир Розенщайн ни кани да се включим, като засадим липа. Като ни дава светлина и надежда от "Планетата на щастието".

 

#изложба